Ana içeriğe atla

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu TEDÜ’lülerle Bir Araya Geldi!

 

İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BAŞKANI AZİZ KOCAOĞLU TEDÜ’LÜLERLE BİR ARAYA GELDİ!

İlhan Tekeli Şehircilik Kültürü Vakfı (İTŞKV) ile TED Üniversitesi’nin ortaklaşa düzenlediği “İzmir Yerel Yönetim Modeli” etkinliğine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, konuşmacı olarak katıldı.

Etkinlikte, İlhan Tekeli Şehircilik Kültürü Vakfı Onursal Başkanı Prof. Dr. İlhan Tekeli “Kolaylaştıcı Çerçeve Katılımı” konusuyla TEDÜ’lülerle bir araya gelirken, Mimarlık Fakültesi Dekanımız ve İTŞKV Mütevelli Heyet Üyesi Prof. Dr. Ali Cengizkan ile İTŞKV Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Metin Şenbil tartışmacı olarak yer aldı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin son 15 yıldaki uygulamalarıyla imza attığı hikayesinin 26 kişilik akademisyen ve araştırmacı grubu tarafından bilimsel bir çalışma haline getirildiğini söyledi ve yaklaşık 1.5 yıldır yürütülen çalışmalar sonucunda kapsamlı bir yayın olan “İzmir Modeli”ni katılımcılara anlattı.

Prof. Dr. İlhan Tekeli ise konuşmasında; burada tartışılan İzmir Modeli’nin bir demokratik yerel yönetim modeli olduğunu, yerel yönetimlerin demokratik olmadan ülkede birinci sınıf bir demokrasi olmayacağını düşündüğünü vurguladı. “Hizmetin yapılmasından daha önemli olan nasıl yapıldığıdır.” diyen Tekeli, her kararın müzakareye açık olması ve uygulamanın denetim kurumlarına hesap vermeye açık olması gerektiğini belirtti. Tekeli, “Bunun nasıl yapılacağının cevabı İzmir Modeli ile verilmektedir. İzmir Modeli aktif yurttaşlığın önünü açmaktadır.” dedi.